Navigácia
Úradná tabuľa
08.04.2024
Anonymizované zápisnice z II.kola volieb prezidenta SR - 06.04.2024

25.03.2024
Anonymizované zápisnice z I.kola volieb prezidenta SR - 23.03.2024

14.03.2024
Vlastníci malej ČOV

Povinnosti vlastníka vodnej stavby, teda malej čistiarne odpadových vôd

14.03.2024
Program na zlepšenie kvality ovzdušia pre zónu Nitriansky kraj

Program na zlepšenie kvality ovzdušia pre zónu Nitriansky kraj - Zverejnenie

19.02.2024
Oznámenie o strategickom dokumente

Oznámenie o strategickom dokumente: "Program na zlepšenie kvality ovzdušia pre zónu Nitriansky kraj" Informovanie verejnosti

Odber noviniek

Zostaňte v obraze - prihláste sa k odberu newslettera a buďte informovaný o aktuálnych novinkách.

Odoslaním súhlasíte so zasielaním mailov
Fotogaléria
Pridané: 31.01.2021

Folklórna skupina Kepeždanka vznikla v roku 1984 v obci Hájske (Kepežd), ktorá sa nachádza v strede trojuholníka vytvoreného z miest Nitra, Šaľa a Sereď. V roku 2009 sme si pripomenuli 25. výročie jej založenia. Počas 25 rokov sa snažíme prispieť k hľadaniu a zachovaniu starých kepeždských piesní, krojov a tradícií, ale i potešiť tých, ktorým sú naše piesne venované. Všetko to robíme z lásky k spevu a z úcty k našim predkom, ktorí nám toto dedičstvo zanechali.

Folklórna skupina KepeždankaFS Kepeždanka má dnes 16 členov, z toho sú traja harmonikári, ktorí nás svojou hrou pri speve sprevádzajú. Spievame piesne staré kepeždské, ale aj z celého regiónu Ponitria. Náš repertoár je veľmi bohatý a obsahuje rôzne zvyky a tradície charakteristické pre našu obec, ako sú napríklad Stará kepeždská svadba, Fašiangy či Vianočné koledy.

Zúčastnili sme sa rôznych kultúrnych podujatí, kde sme reprezentovali našu obec Hájske, náš kraj. Či už to bola účasť na Západoslovenských folklórnych slávnostiach na Myjave, na okresných súťažiach v Nitre a v Topolčiankach alebo na rôznych akciách v okolitých obciach.
Okres Šaľa sme reprezentovali v roku 1997, 1998 na Expotuor Slovakia v Žiline, v roku 2003 v Bratislave, taktiež sme zastupovali náš región na celoslovenskej súťaži Nositelia tradícií 2000 v Rimavskej Sobote. V roku 2000 sme sa v Topolčiankach stali víťazmi okresného i krajského kola v speve ľudových piesní a postúpili sme do celoslovenského kola, ktoré sa zhodou okolností konalo v máji 2001 v Šali.
Zo zahraničných vystúpení to bolo vystupovanie na oslavách 289. výročia založenia mesta Sarvaš, na cirkevných slávnostiach v meste Traismauer v Rakúsku, zúčastnili sme sa národnej púte v Poľskom mestečku Tropie na oslavách sv. Gorazda, celkom 4 krát sme účinkovali na celoštátnej výstave kvetín v Čimeliciach v Čechách.

Za mimoriadne udalosti považujeme účasť a účinkovanie FS pri skladaní sľubov, diakonských a kňazských vysviackach našich rodákov a taktiež účinkovanie na primičných slávnostiach. Môžeme sa pochváliť, že sme navštívili, spolu so zorganizovaním nášho vystúpenia, všetkých našich troch rodákov, či už to bol P. Pillár v Rožňave, M. Bér v Bratislave v Blumentálskej farnosti alebo B. Popelka v Casale Monferatto v Taliansku.
Ďakujeme našim spoluobčanom za ich podporu, že sme našu obec Hájske a veľakrát i celé rodné Slovensko mohli dôstojne reprezentovať. Ďakujeme všetkým našim sponzorom.

Kontakt
951 33 Hájske 410
obec@hajske.sk
Tel/Fax : 037/7819037
Voľby prezidenta SR 2024
Informácie pre cudzincov z Ukrajiny
Oznamy Covid-19